Actueel

Nieuws

Buitenstad in ontwikkeling Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Buitenstad in ontwikkeling

De inspanningen om een mooie Buitenstad te creëren gaan, ondanks de corona-beperkingen, gewoon door. Eind vorig jaar is de gemeenteraad digitaal bijgepraat over de stand van zaken. Middels een gepresenteerde video op de website van de Buitenstad kunt u alvast de sfeer van de toekomstige Buitenstad proeven. Ruim 750 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de nieuwsbrief Buitenstad. Tot slot boog afgelopen week een werkgroep zich over leefkwaliteit en innovatie in de Buitenstad.

Werksessies: leefkwaliteit
In de Buitenstad staat leefkwaliteit centraal. Leefkwaliteit hangt samen met onderwerpen als sfeer, beleving, circulariteit en biodiversiteit, sociale contacten en veiligheid, gezondheid en welzijn en duurzaamheid. Daarom gingen gemeente Zaltbommel, het Gelders Genootschap en Waalbommel in werksessies afgelopen week dieper in op de beleving van de Buitenstad en mogelijke duurzame en innoverende energieconcepten. Ze bespraken de kansen voor een duurzame Buitenstad en de stedenbouwkundige opzet. Het doel van de bijeenkomst was het grondig analyseren van kansen en het bespreken van risico’s voor diverse onderwerpen die terugkomen in de gebiedsontwikkeling en omgeving. Speciale focus lag op het stedenbouwkundige ensemble, de beeldkwaliteit, kwaliteitsborging van het plan en de behoefte vanuit de woningmarkt. De sessies werden gehouden op initiatief van Willem Posthouwer, Wethouder milieu, duurzaamheid en economie van de gemeente Zaltbommel.
De resultaten van de werksessies worden meegenomen in de voorbereiding van het definitief stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan Buitenstad en het bestemmingsplan Buitenstad.

Presentatie gemeenteraad
Eind vorig jaar is de stand van zaken van Buitenstad aan de gemeenteraad gepresenteerd tijdens een beeldvormende bijeenkomst. De beeldvormende raadsvergadering is een informatieve bijeenkomst voor de gemeenteraadsleden en heeft online plaatsgevonden. Zij werden onder meer op de hoogte gesteld van de procedure en de wijzigingen ten opzichte van het eerdere door de raad vastgestelde voorlopig ontwerp. Het ging ook over de invulling van participatie en het informeren van geïnteresseerde burgers. Raadsleden gingen daarna in gesprek met de stedenbouwkundigen over onder andere de veiligheid en toegankelijkheid van het openbaar gebied, de verkeer- en parkeersituatie en de verdere uitwerking van het woningbouwprogramma.

Video voorbeelduitwerking Buitenstad
De toelichting aan de gemeenteraad werd ondersteund met een video van een voorbeelduitwerking  van de Buitenstad. De video geeft op basis van het voorlopig ontwerp van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan een indruk van de sfeer in het gebied en hoe de architectuur en de bouwvolumes eruit kunnen komen te zien. De video staat op de website van Buitenstad: https://www.buitenstad-zaltbommel.nl/, onder ‘Kaart van de Buitenstad’.

Belangstelling voor Buitenstad groot
De interesse in de Buitenstad is groot. Inmiddels hebben al meer dan 750 belangstellenden zich aangemeld voor de nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: https://www.buitenstad-zaltbommel.nl/aanmelden/

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Poulisse helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT


Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Poulisse ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 27 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Poulisse.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Poulisse gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Poulisse doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Poulisse en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/poulisse-velddriel

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN POULISSE HELPEN JE! Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN POULISSE HELPEN JE!

Heb je plannen om je huis van een make-over te voorzien? Of wordt je nieuwe woning binnenkort opgeleverd? Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn als er één partij was die je alles uit handen neemt, van het ontwerp tot realisatie? Poulisse is die partij.

Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat precies past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. Dit is precies wat een Interior Designer van Poulisse voor je doet.

Poulisse is aangesloten bij Home Made By een landelijk collectief van de beste vakspecialisten op het gebied van interior design. Home Made By staat voor de mooiste interieurproducten. Van vloeren (pvc-vloeren, laminaat, vinylvloeren en tapijt) en gordijnen (alle type raamdecoratie, van jaloezieën tot vouwgordijnen en shutters) tot aan verf en behang.

PRACHTIGE COLLECTIES: BARN, PARK & LOFT
Home Made By heeft drie prachtige én unieke collecties, Barn, Park en Loft. Deze collecties bestaan uit producten in verschillende categorieën: vloeren, gordijnen, raamdecoratie, verf en behang. De collecties zijn vanaf dit najaar uitgebreid met de categorie meubels. De Home Made By meubelcollectie bestaat uit slim ontworpen meubels die invulling geven aan jouw ware thuis.

PUUR EN TIJDLOOS
Kenmerkend voor Barn, Park en Loft is de pure en tijdloze stijl, die afgestemd wordt op verschillende levensbehoeften. Door een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen stralen de collecties allure, eenheid en rust uit. Bovendien zijn de collecties samengesteld uit hoogwaardige, betaalbare materialen, die de basis vormen voor een warm en persoonlijk thuis.

Iedere collectie bestaat uit regelmatig wisselende Home Stories: unieke verhalen om in te wonen. Nederlands beste interior designers hebben deze zorgvuldig ontworpen en samengesteld zodat jij jouw eigen stijl of smaak kunt ontdekken.

Het nieuwe woonseizoen is begonnen en in de winkel van Poulisse kun je nu de nieuwe collectie met bijbehorende Home Stories bekijken. Kom langs en laat je inspireren door de sfeer en stijl van deze unieke interieurs.

Meer informatie vind je op onze website: Poulisse

 

Buitenstad heeft per 1 oktober 2020 geen waterstaatkundige functie meer Lokaal nieuws dinsdag 06 oktober 2020

Buitenstad heeft per 1 oktober 2020 geen waterstaatkundige functie meer

Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is de ontwikkeling van Buitenstad niet belemmerend voor de ruimte van de rivier en voor de afvoer van water. Ook niet bij klimaatveranderingen in de toekomst en bij toenemende piekafvoeren van de rivier. In de Waterwet is bepaald dat voor alle werkzaamheden in een rivierbedding in Nederland een vergunning van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vereist is. Voor sommige gebieden en in sommige gevallen vervalt deze vergunningsplicht. Dit geldt vanaf 1 oktober 2020 ook voor Buitenstad. De belangrijkste reden voor deze vrijstelling van het ministerie is dat het gebied van Buitenstad van ondergeschikt waterstaatkundig belang is, waardoor de vergunningsplicht vervalt.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Zaltbommel.

Veel belangstelling voor voorontwerpbestemmingsplan Buitenstad Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Veel belangstelling voor voorontwerpbestemmingsplan Buitenstad

Eind augustus werd een informatiebijeenkomst georganiseerd door Waalbommel BV en de gemeente Zaltbommel voor het voorontwerpbestemmingsplan voor de nieuwe buitendijkse woonwijk in Buitenstad. Ruim 350 geïnteresseerden bezochten de informatiebijeenkomst.

Reacties
De getoonde informatie zorgde voor zowel positieve als kritische reacties over het plan en het ontwerp van de Buitenstad. Ook werden zorgen geuit over de planontwikkeling direct tegen de binnenstad van Zaltbommel aan. Veel vragen hadden betrekking op de waterveiligheid, de hoogte van de woontorens en de toekomstige woningen in de nieuwe wijk. Het voorontwerp is een belangrijke stap naar de formele procedure van het uiteindelijke bestemmingsplan voor het gebied.

Hoge betrokkenheid
Het hoge bezoekersaantal tijdens de informatiebijeenkomst en de 140 reacties die zijn binnengekomen op het voorontwerpbestemmingsplan geeft aan dat de inwoners van Zaltbommel zeer betrokken zijn bij de ontwikkelingen in Buitenstad. Deze informatie zorgt er voor dat de plannen van Buitenstad verder ontwikkeld kunnen worden.

Coronaproof
In deze corona-tijd is het een uitdaging om een informatiebijeenkomst voor zoveel mensen goed en veilig te organiseren. De informatiebijeenkomst vond buiten plaats, naast het gemeentehuis. De bezoekers volgenden de 1,5 meter aanwijzingen goed op. Mede daardoor is de bijeenkomst een succes geworden.

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Poulisse geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

POULISSE INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Poulisse voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Poulisse hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaltbommel.

Aanmelden