Actueel

Nieuws

Buitenstad in ontwikkeling Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Buitenstad in ontwikkeling

De inspanningen om een mooie Buitenstad te creëren gaan, ondanks de corona-beperkingen, gewoon door. Eind vorig jaar is de gemeenteraad digitaal bijgepraat over de stand van zaken. Middels een gepresenteerde video op de website van de Buitenstad kunt u alvast de sfeer van de toekomstige Buitenstad proeven. Ruim 750 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de nieuwsbrief Buitenstad. Tot slot boog afgelopen week een werkgroep zich over leefkwaliteit en innovatie in de Buitenstad.

Werksessies: leefkwaliteit
In de Buitenstad staat leefkwaliteit centraal. Leefkwaliteit hangt samen met onderwerpen als sfeer, beleving, circulariteit en biodiversiteit, sociale contacten en veiligheid, gezondheid en welzijn en duurzaamheid. Daarom gingen gemeente Zaltbommel, het Gelders Genootschap en Waalbommel in werksessies afgelopen week dieper in op de beleving van de Buitenstad en mogelijke duurzame en innoverende energieconcepten. Ze bespraken de kansen voor een duurzame Buitenstad en de stedenbouwkundige opzet. Het doel van de bijeenkomst was het grondig analyseren van kansen en het bespreken van risico’s voor diverse onderwerpen die terugkomen in de gebiedsontwikkeling en omgeving. Speciale focus lag op het stedenbouwkundige ensemble, de beeldkwaliteit, kwaliteitsborging van het plan en de behoefte vanuit de woningmarkt. De sessies werden gehouden op initiatief van Willem Posthouwer, Wethouder milieu, duurzaamheid en economie van de gemeente Zaltbommel.
De resultaten van de werksessies worden meegenomen in de voorbereiding van het definitief stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan Buitenstad en het bestemmingsplan Buitenstad.

Presentatie gemeenteraad
Eind vorig jaar is de stand van zaken van Buitenstad aan de gemeenteraad gepresenteerd tijdens een beeldvormende bijeenkomst. De beeldvormende raadsvergadering is een informatieve bijeenkomst voor de gemeenteraadsleden en heeft online plaatsgevonden. Zij werden onder meer op de hoogte gesteld van de procedure en de wijzigingen ten opzichte van het eerdere door de raad vastgestelde voorlopig ontwerp. Het ging ook over de invulling van participatie en het informeren van geïnteresseerde burgers. Raadsleden gingen daarna in gesprek met de stedenbouwkundigen over onder andere de veiligheid en toegankelijkheid van het openbaar gebied, de verkeer- en parkeersituatie en de verdere uitwerking van het woningbouwprogramma.

Video voorbeelduitwerking Buitenstad
De toelichting aan de gemeenteraad werd ondersteund met een video van een voorbeelduitwerking  van de Buitenstad. De video geeft op basis van het voorlopig ontwerp van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan een indruk van de sfeer in het gebied en hoe de architectuur en de bouwvolumes eruit kunnen komen te zien. De video staat op de website van Buitenstad: https://www.buitenstad-zaltbommel.nl/, onder ‘Kaart van de Buitenstad’.

Belangstelling voor Buitenstad groot
De interesse in de Buitenstad is groot. Inmiddels hebben al meer dan 750 belangstellenden zich aangemeld voor de nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: https://www.buitenstad-zaltbommel.nl/aanmelden/

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Poulisse helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT


Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Poulisse ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaltbommel.

Aanmelden