Lokaal nieuws dinsdag 21 december 2021 Bron: Buitenstad Zaltbommel

Bouw Buitenstad kan beginnen

Zaltbommel, 17 december 2021 - De gemeenteraad van Zaltbommel heeft gisteravond ingestemd met het bestemmingsplan voor Buitenstad; de nieuwbouw op de voormalige scheepswerf bij de binnenstad. Met dit besluit kan gestart worden met de bouw van zo'n 330 woningen, winkels, kantoren en horeca. 

Wethouder Posthouwer: "Dit plan is door een mooie samenwerking tot stand gekomen. Tijdens de participatie in het project hebben we geluisterd naar zorgen over waterveiligheid en erfgoed en naar zorgen over het beschermde stadsgezicht. Ook hebben we ideeën opgehaald over de betaalbaarheid van woningen en de toegankelijkheid van de openbare ruimte."

De oude scheepsbouwelementen vormen de inspiratie voor de architectuur van de nieuwbow. De sfeer van de voormalige werf zal terugkomen bij de inrichting van de locatie. De woningen van Buitenstad zijn een welkome aanvulling op het woningtekort in de stad. Er zullen minimaal 30 betaalbare woningen aangeboden worden. 

Nu kan worden gestart met het ontwerpen van de gebouwen en de verdere inrichting van de openbare ruimte. De planning is dat er vanaf 2023 woningen zullen worden gerealiseerd. 

Meer weten over Buitenstad Zaltbommel

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaltbommel.

Aanmelden